Jak jsme sháněli nábytek

Takže jsme získali nový byt - je skutečně opravený, ne jen nově vymalovaný. Jedná se o semi‑basement, to znamená, že 1 m je pod zemí a 1,2 m je nad zemí. Výměru má asi 330 sq. ft. (31 m2) - je o něco větší než zdejší nejmenší dostupné byty. Vypadá jako menší garsonka, z chodby se vchází rovnou do místnosti, kuchyň je trošku schovaná, ale není oddělená dveřmi. Dveře vedou do koupelny a do malé šatní skříně. Byt je vybavený sporákem, ledničkou, mikrovlnkou a kuchyňskou linkou.

S novým bytem přišel i náš další úkol, a to sehnat veškerý nábytek, který potřebujeme. Udělali jsme si seznam nejnutnějšího - matrace na prvním místě, pak postel a peřiny - a vydali jsme se do Ikei. Strávili jsme tam asi pět hodin (jedná se o největší Ikeu v Kanadě) a sehnali všechno, co jsme chtěli, až na matraci, která byla vyprodaná. Nábytek nám domů odvezl jeden Vojtův hodný kolega.

V našem novém bytě jsme si postavili postel a na rošt jsme místo matrace položili karton, do kterého byla postel zabalená. Nějakou dobu to musíme vydržet! Po matraci jsme se chtěli poohlédnout ještě v pondělí, to byl ale svátek práce a obchody byly zavřené. Chodili jsme zdrceně po naší čtvrti, až jsme spatřili krámek s matracemi s velkým Při instalaci rolet a záclon se mi povedlo “lehce rozebrat” vnitřní okenní rám. Nic co by 50 mm vrut nespravil. :)

V.
nápisem ZAVŘENO, ale dveře byly otevřené. Vojta se tam statečně vypravil, a tím nás zachránil. Matraci nám ještě týž den večer přivezli domů.

První noc jsme skoro nespali, protože nám přímo do okna svítí lampa. Hned po práci jsme se tedy vydali ještě jednou do Ikei, tentokrát pro rolety. Vrátili jsme se po strastiplné cestě až za tmy a Vojta zachránil situaci, když kolem půlnoci nainstaloval naše nové rolety. Teď už zbývá jen zbavit se souseda nad námi, který tak třikrát denně stěhuje nábytek a strašně při tom dupe. Nejhorší je, když zaspí a v sedm ráno pobíhá sem a tam! Zbytek nábytku jsme pořídili přes Craig’s list z druhé ruky. Za $95 jsme sehnali pořádný jídelní stůl, tři židle, knihovnu a sadu nádobí v ucházejícím stavu. Víc toho ani nepotřebujeme.

Kiki