Montréal v obrazech

K posledním článkům jsme přikládali jen málo nebo vůbec žádné fotky. Bylo to především z toho důvodu, že k danému tématu se žádné fotky nehodily a to k čemu se hodily by zase na celý článek nevydalo.

Původní ideu s tím, že bychom měli čistě fotografickou sekci v pravém menu jsem také zatím zavrhl, hlavně proto, že takhle to je prostě jednodušší. Takže v tomto článku bych chtěl představit série fotkek hned ze tří různých dní. Dostanete se na ně zase jako obvykle kliknutím na náhled a potom šipkou doprava.

První série začíná naším pěším výletem po čtvrti Vieux Montréal, kde se nachází nejstarší městská architektura pocházející převážně z 18. a 19. století. Malebné uličky připomínají všechno jenom ne severoamerickou metropoli, působilo to na mě velice evropským stylem. Pro jistotu si zde postavili i kopii Notre-Damu. Odsud jsme pokračovali směrem k řece Saint Laurent, do starého přístavu Vieux Port. Ten nyní slouží jako komerční přístav pro turistické lodě a soukromé jachty. Po dlouhých molech jsme se krásně prošli během příjemného pozdně letního večera.

Další odpočinkově laděnou sobotu jsme strávili návštěvou ostrova Jean-Drapeu a tamního lesního parku. V něm se nachází architektonický skvost Biosphére, kde se konalo slavné EXPO 67’, které si mnozí Češi pamatují pro tehdejší velký úspěch naší české výpravy. Výstavní prostory nyní slouží jako muzeum životního prostředí a v parku okolo probíhala výstava nádherných fotografií na téma dopadů globální změny klimatu na kanadskou provincii Nunavut.

Poslední sada fotek je ze dne, kdy jsme již po druhé navštívili místní zábavní park La Ronde. Já mám prostě pro všelijaké horské dráhy, mechanické točenice a zvracáky slabost, asi proto, že české poutě mně vždy přišly jako chudá náhražka toho, co jsem viděl jen v amerických filmech. Tentokrát jsme se vydaly na noční návštěvu a parádně jsme si to užili!

Vojta