S Kiki v New Yorku (2. část)

V neděli ráno jsme zjistili, že v Museum of Natural History dávají za půl hodiny film, který jsme chtěli vidět, ale bohužel ho nedávají v Montréalu (America Wild: National Parks Adventure). Koupili jsme si lístky, ale protože jsme měli naplánovaný celý den, tak jsme po filmu muzeum opustili a nechali návštěvu na pondělí.

Vydali jsme se metrem do Brooklynu. Dostali jsme doporučení na dobrou pizzu. Když jsme došli k pizzerii, zjistili jsme, že se jedná o nejznámejší a údajně nejlepší pizzu v USA, takže se tam samozřejmě stála fronta. Pizzu jsme si dali a byla skutečně moc dobrá. Pak jsme vyrazily na Brooklynský most, a protože jsem šli směrem na Manhattan, měli jsme celé centrum jako na dlani.

Prošli jsme kolem radnice (City Hall) a vydali jsme se k One World Trade Center. Hned u téhle budovy je pomník Ground Zero, který připomíná teroristické útoky z 11. 9. 2001. Pomník kopíruje půdorysy “dvojčat”, jedná se o poměrne hluboké bazény, do kterých neustále tečou proudy vody, uprostřed je menší čtvercová díra, ve které voda nakonec mizí. Na okrajích pomníku jsou jména a u některých jsou květiny. Shodli jsme se na tom, že pomník udělali, jak nejlépe mohli.

Pak jsme se vydali na trajekt, který zdarma jezdí z Manhattanu na Staten Island kolem Sochy Svobody. Cesta trvala třicet minut a na Staten Island jsme strávili jen několik minut a jeli jsme hned zpátky.

V pondělí jsme šli zpět do Museum of Natural History a propašovali jsme se dovnitř s prošlou vstupenkou z neděle. Okoukli jsme dinosauří kostry a obří drahokamy a vyrazili na místo odjezdu. Přišli jsme na hodinu plánovaného srazu, ale už po cestě jsme na WiFi zjistili, že naši spolucestující by vyrazili raději o hodinu dřív. No, nestihli jsme to, tak to je, když nefungují mobily a někdo mění plány. Domů jsme nakonec dorazili v pořádku v pondělí večer a v úterý už jsme šli zase do práce.

Kiki