Práce a zábava

Kiki na sněžnicích

Třetí pondělí v únoru se v Ontariu slaví Family Day (Den rodin). K této příležitosti dostala naše firma menší zakázku, vytvořit narychlo webovou stránku. Protože mají u nás všichni spoustu práce, tak tenhle úkol spadl na mě. Týden před slavnostním odevzdáním projektu mi začal celý tým pomáhat s dokončením práce. Nakonec to vyústilo v řadu přesčasů, jeden den jsme dokonce z práce odcházeli až krátce před půlnocí. I když byly ty přesčasy nepříjemné, tak si myslím, že stmelily náš tým a já jsem se dozvěděla o svých kolezích něco nového. Projekt se nám podařilo odevzdat a já jsem jako kompenzaci za tvrdou práci dostala dva půldny volna. Pátek odpoledne jsem celý prospala a ještě jsem si tak prodloužila už tak prodloužený víkend (v pondělí je volno - Family Day). Kdyby se někdo chtěl podívat, na čem jsem pracovala, tak můžete zde: Airmiles Offers. Je to něco jako kdyby vám Tesco Club Card nabídlo zdarma lístky do Cinema City.

Neměli jsme moc času plánovat, co budeme dělat o prodlouženém víkendu, tak jsme se snažili využít každé příležitosti, na kterou jsme narazili. V pátek večer jsme se šli podívat do Comedy Baru. Na pořadu byla pravidelná soutěž tří týmů po dvou členech v improvizovaných scénkách. Když tým nastoupil na jeviště, zeptali se publika například “Řekněte nám příklad složité/nepříjemné konverzace”. Diváci začnou vykřikovat návrhy a tým si vybere, co se jim líbí. Viděli jsme tedy scénku na téma “Jak se dělají děti”, stálo to za to. Pro mě to bylo o to vtipnější, že jsem se téma scénky dozvěděla až po skončení. Anglicky se totiž používá zajímavé ustálené spojení The Birds and The Bees (ptáci a včeli), o kterém jsem do té doby neměla ani páru. Scének bylo ten večer celkem dvanáct a my jsme si cestou domů pochvalovali, jak je skvělé, že můžeme něco takového vidět živě a ne jen v nějakém americkém seriálu.


V neděli jsme se sešli s našimi novými známými a jeli jsme asi tři hodiny severně od Toronta do provinčního parku Arrowhead. Je tam dráha na bruslení v lese. Bylo to tam moc pěkné a počasí se skvěle vydařilo. Bylo tam akorát trochu plno, protože během prodlouženého víkendu se hodně lidí snaží uniknout městu. Na podobné bruslařské stezce v lese jsme byli předloni. To jsme jeli do Trois-Rivières, kde byla stezka výrazně delší a členitější, ale byla tam tenkrát hodně velká zima (asi -35°C). Oba výlety se nám moc líbily, bruslení v lese je skvělé, protože je to spíš taková procházka, než jen ježdění dokola na ledové placce. Tentokrát jsme zkusili i další aktivity, které jsou tady v zimě typické. Poprvé v životě jsem šla na procházku ve sněžnicích a také jsme zkusili snow tubing - bobování v nafukovacím kruhu na speciálně vytvořené dráze.

Mrkněte na fotky na první stránce a pak šipkou doprava.

Kiki