Canada's Wonderland

Konečně se Vojtovi splnil sen - vypravili jsme se do Wonderlandu, místního zábavního parku. Chtěli jsme to vyzkoušet ještě tuto sezónu, ale protože je to 30 km daleko a nejezdí tam hromadná doprava, tak jsme to pořád odkládali. Naskytla se ale perfektní příležitost, protože před Halloweenem tam pořádají strašidelné večery a navíc jsme dostali lístky se slevou.

Vypravili jsme se asi v nejlepší možný den, jeden z posledních jakž takž teplých dní. Nebylo tam moc lidí, a tak jsme zvládli vyzkoušet úplně všechny horské dráhy. Hned jako první jsme šli na Leviathan, nejvyšší a nejrychlejší horskou dráhu v Kanadě (výška 93 m, rychlost 148 km/h). To bylo něco! Jestli vás zajímá, jak to asi vypadá, koukněte na video. Nechápu, jak to ten člověk mohl natočit, já jsem se držela sedačky jako klíště. Na takové dráhy se většinou stojí fronta hodinu nebo i víc, ale protože máme štěstí, čekali jsme asi jen 15 minut. Vojtovi se zrovna ta jízda moc nelíbila, protože mu vítr sfoukával čepici - to je na horské dráze věčný problém.

Parkem jsme docela prosvištěli, protože jsme toho chtěli stihnout co nejvíc. Přišlo nám trochu bizarní, že před každou atrakcí bylo vzorové sedadlo, aby si lidi mohli vyzkoušet, jestli se do něj vejdou. Je ale fakt, že někteří návštěvníci měli problém se vejít. Jeden pán, co měl jet s námi ve vozíku, musel dokonce odejít po tom, co se zřízenci parku po několika pokusech nepodařilo zapnout pánovi bezpečnostní pás.

Večer měli v parku speciální program u příležitosti blížícího se Halloweenu a směli tam jen starší 13 let. Měli tam postavené dočasné strašidelné hrady a zaměstnanci parku v nejrůznějších kostýmech děsili návštěvníky i mimo atrakce. Rozhodli jsme se ještě využít situace a šli jsme na největší řetízák, jaký jsme kdy viděli. Vojta nikdy na kolotoče nechce a já se dost bojím výšek. Ale nějak v dobrém rozmaru po velké večeři jsme si řekli, že to zkusíme. Ve výšce 91 m nás na chvilku roztočili rychlostí 50 km/h. Po tomhle nejděsivějším zážitku dne jsme byli připravení jít domů.

Jsme moc rádi, že nám návštěva zábavního parku takhle dobře vyšla. Asi je nejlepší jít na začátku nebo naopak na konci sezóny, protože v létě jsou tam velké fronty. Už se těšíme, až tam zase vyrazíme a doufáme, že nám přijede nějaká česká návštěva, abychom ty bláznivé atrakce mohli někomu ukázat!

Kiki