Niagarské vodopády

Eroze Niagarských vodopádů

Konečně se za námi vypravila první návštěva z Česka, a tak jsme se snažili naplánovat aspoň trochu zajímavý program, abychom toho viděli co nejvíc. Kromě procházek po Torontu jsme vyrazili směrem na Niagarské vodopády, ale abychom nešli jen na největší turistickou atrakci, zamířili jsme taky do pěkného malého městečka Niagara-on-the-Lake. Bylo to tam plné turistů, ale určitě to stálo za to. Je to moc krásné udržované městěčko s vinicemi všude okolo.

Kdo si myslí, že se v Kanadě nedá pěstovat víno, je na omylu. Právě v oblasti kolem Niagarských vodopádů se to vinicemi hemží. My jsme tedy využili příležitosti a šli jsme na prohlídku vinice Reif Estate Winery. Je to původně německá vinice, kde momentálně vyrábí víno Ital. Nejsme s Vojtou žádní vinaři, a tak jsme měli velkou radost, že nám tam podrobně vysvětlili, jak se víno vyrábí, a že region mezi jezery Ontario a Erie je na pěstování vína ideální. Součástí prohlídky byla také ochutnávka tří vzorků. Jedním z nich bylo ledové víno, které jsme nikdy předtím neměli a hlavně já jsem si užila, jak je slaďoučké. Tvrdili nám, že Kanada je jedním z hlavních vývozců ledového vína na světě, protože tu máme pořádnou zimu.

Pak jsme se vypravili klasicky k vodopádům. Ty už jsme viděli několikrát, ale nikdy jsme nešli do tunelů za nimi. Tentokrát byla perfektní příležitost. U vstupu jsme vyfasovali pláštěnky a vypustili nás do tunelů, kde byla popsaná historie vodopádů. Nejvíc se mi líbil obrázek s ilustrací eroze vodopádů, je dost zajímavé, jak se mění. Dostali jsme se taky na vyhlídku, která je asi v polovině výšky vodopádů.

Po pár dnech v Torontu jsme pak všichni společně vyrazili na výlet do Kalifornie, takže se těšte na další článek, kde budou i nějaké pouštní fotky! Jsme moc rádi, že nám dorazila návštěva, protože jsme měli perfektní příležitost podniknout nějaké pořádné turistické výlety.

Kiki