Roadtrip - Kalifornie

Po návštěvě Niagarských vodopádů, o které vám Kiki vyprávěla v minulém článku, jsme se všichni vydali na daleký západ do Kalifornie.

Po přistání v Las Vegas jsme se ubytovali v hotelu a další den vyzvedli naše speciální auto, ve kterém jsme pak celý týden přebývali. Jednalo se o přestavěný Dodge Caravan na malinkatý obytňák, které pronajímá firma Jucy. V autě se dalo spát uvnitř i na střeše a nechyběla malá kuchyňka.

První den jsme dojeli do Údolí smrti, což je jedno z nejteplejších míst na světě. V říjnu už tam ale bylo jen okolo 25°C. Další den jsme objevovali krásy Sequoia National Forest, kde se nachází desítky obrovských sekvojí. Mapa cesty po Kalifornii

Poté jsme se přesunuli na pobřeží do nádherného městečka Carpinteria, kde jsme měli jeden odpočinkový den se spaním v motelu a krátce navštívili Santa Barbaru.

Zbytek naší cesty už jsme se zase vraceli zpět do Las Vegas. Udělali jsme menší zastávku v Los Angeles a nocovali v Národním parku Joshua Tree a v rezervaci Poušť Mojave. Tam jsme také málem s Kiki vypustili duši při pěším zdolávání duny Kelso. Poslední den jsme se zastavili na historické vodní přehradě Hoover Dam, která byla původně postavená pro zásovobání Las Vegas elektřinou a nakonec si svižně prošli i skoro celý Las Vegas Boulevard - slavnou ulici plnou hotelů a kasín.

Jelikož jeden obrázek vydá za tisíc slov, tak jsme nezapoměli všechno dobře zdokumentovat. Nahoře na stránce najdete sestříhané video z našeho cestování a tady dole najdete galerii fotek. Po kliknutí na mapu se posouvejte šipkou doprava.

Vojta